Svatý Otec – František

Arcibiskup pražský a primas český Jan Graubner

Kladenský vikariát

Doporučujeme

DONÁTOR – podpora nejen kněží v arcidiecézi

MISÁL

LITURGIE

Fotogalerie farnosti

rajce.net | místo pro vaše fotografie

Farní sbor

Chrámový sbor u kostela sv. Václava v Kladně – Rozdělově

Rozdělovský chrámový sbor funguje při kůru kostela sv. Václava v Kladně-Rozdělově od jara 2004, kdy po velikonočních svátcích navázal na tradici souboru Schola Cantorum Sanctae Caeciliae, který v roce 1968 založil a celá léta vedl Ján Čambál.

Dalších více než 15 let chrámový sbor vedla Pavla Rejhonová. Sbor zpíval při slavnostních bohoslužbách a poutích v rozdělovském kostele i jeho okolí, např. na Budči, v Kamenných Žehrovicích nebo u sv. Jiří nad Libušínem. Na pravidelných týdenních zkouškách se nás scházelo něco přes dvacet, lidé různého věku i zaměstnání. Převážnou část repertoáru tvořily čtyřhlasé duchovní písně různých autorů, vhodné k liturgickému užití.

S postupujícím  časem se ale životní cesty zpěváků a zpěvaček "dospělého sboru" ubírají stále dál a dál od domovského rozdělovského kostela a současné obsazení hlasů už nám nedovoluje  věnovat se původnímu vícehlasému repertoáru. I nadále se však chceme zpěvem aktivně podílet na liturgii.

 

Od září 2020 budeme pracovat ve 3 liniích:

1. LITURGIE (zajištění běžného hudebního provozu v kostele – garant Ludmila Švarcová)

Ludmila Švarcová Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

2. PROJEKTY (koncerty a další vystoupení – garant Tomáš Mandlík)

Tomáš Mandlík: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

3. JUNIOŘI (mládežnická schola – garant Pavla Rejhonová)

Pavla Rejhonová, regenschori: 728 153 611 Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Věříme, že se podaří všechny tři zmíněné cesty samostatně rozvíjet, ale zároveň také v rámci různých projektů propojovat. Více se dozvíte v záložce "Připravujeme".